spatie.info

k a t r i e n   o o s t e r l i n c k


00


creates collective performances with guided physical experiences on lifesize gameboards

Tactile Talk
2021

VACATURE Techniek

Hoe kunnen we met elkaar spreken zonder woorden? Wat leert deze tijd van niet aanraken ons over contact? Hoeveel nabijheid zit er in afstand?

Tactile Talk nodigt je uit in een landschap van schuimrotsen, waarin performers je gidsen in een spel. Plaats een rots, maak oogcontact, volg, neem de leiding, neem afstand en kijk naar het beeld dat ontstaat. De ruimte tussen ons wordt bevraagd en zichtbaar gemaakt door interacties met elkaar en door de schuimrotsen.

Tactile Talk is een ontmoeting, een stille conversatie over contact maken, grenzen stellen, opmerken wat ons beweegt en wat er tussen ons beweegt. Het is een beeldend spel, een sociale choreografie waarin we afstand en nabijheid onderzoeken.

Tactile Talk - Brussel is de tweede in een reeks participatieve maakprocessen onder de noemer Tactile Talk. Het maakproces bestaat uit een traject van workshops, repetities en voorstellingen waarin niet-professionele performers zich ontwikkelen tot gidsen van het deelnemend publiek.
In het voorjaar van 2021 werd Tactile Talk - Antwerpen gecreëerd in samenwerking diverse sociale organisaties en de afdeling Langdurige Zorg van ZNA Stuivenberg. In Brussel wordt een gelijkaardig traject opgezet. De voorstelling gaat in première in december 2021 in de Kaaistudio’s.

Lees hier het artikel over de vormgeving het participatieve proces: Wanneer rotsen zacht worden, Tactile Talk als woordeloos gesprek

Tactile Talk - Antwerpen
april 2021, ccBe

Tactile Talk - Brussel
vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021 Kaaitheater

regie en objecten - Katrien Oosterlinck
facilitatie - Griet Pauwels
gidsen - deelnemers van de Tactile Talk trajecten geluidsontwerp - Pol Vanlaer
lichtontwerp - Vinny Jones
scenografie - Jan Van Goethem
kostuum advies - Lies Marechal
choreografisch advies - Katja Pire
dramaturgisch advies - Elvira Crois en Koen Haagdorens

productie - wpZimmer
coproductie - Kaaitheater, C-Tact en KAAP
in samenwerking met - ccBe, hetpaleis, C-Mine, Destelheide, De Kriekelaar en Pilar
participatie partners - Lasso en De Veerman
met de steun van Vlaamse Gemeenschap

http://spatie.info/files/gimgs/th-96_TT1.jpg